Πε05022024

Last update11:09:23 AM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Κάλεσμα για ΔΕΘ ΜΕΤΑ Μαγνησίας‏

Κάλεσμα για ΔΕΘ ΜΕΤΑ Μαγνησίας‏

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι... Τα τέσσερα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι όλης της χώρας δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται μια ανελέητη επίθεση σε όλα τα δικαιώματα που κατέκτησαν τον προηγούμενο αιώνα.

Η αύξηση της ανεργίας, η παρέμβαση στις συλλογικές συμβάσεις, η μείωση μισθών και συντάξεων, η κατάρρευση του ασφαλιστικού, η αύξηση της φορολογίας είναι μερικά από τα κατορθώματα των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Όλα τα παραπάνω είναι η φυσική συνέχεια της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής, της φοβίας και της καταπίεσης που επιβάλλει η εργοδοσία, είναι η άμεση συνέχεια της ηττοπαθούς, ενδοτικής και εργοδοτικής πρακτικής της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Οι παρατάξεις αυτές προσπαθώντας να κουκουλώσουν το αμαρτωλό παρελθόν τους, την ταύτισή τους με ΠΑΣΟΚ– ΝΔ στη ΓΣΕΕ αλλάζουν ακόμη και τα ονόματά τους. Για τέτοιες περιπτώσεις ο Λαός μας λέει πως άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.
 
Τώρα απαιτείται μια συνεχής προσπάθεια ώστε να επηρεάσουμε και να σπρώξουμε τα σωματεία προς μια άλλη αγωνιστική πορεία, προς μια άλλη διεκδικητική κατεύθυνση.

Η μοναδική επιλογή που έχουν οι εργαζόμενοι είναι να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φύγει και δεν θα σταματήσει το καταστροφικό της έργο αν δεν τη διώξουμε εμείς με τους αγώνες μας.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδιαίτερα της ΓΣΕΕ έχει περάσει στο στρατόπεδο του αντιπάλου. Κάτι ψελλίζει ενάντια στα μνημόνια, αλλά αποκρύπτει τους υπαίτιους και κυρίως δεν κάνει τίποτα για να οργανώσει την αντίσταση των εργαζομένων. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ και ο αναχωρητισμός του ΠΑΜΕ την κατάντησαν άδειο πουκάμισο. 

Το ΜΕΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους της Μαγνησίας και ιδιαίτερα τα μέλη και τα στελέχη του σ' όλους τους κλάδους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να αλλάξουν τα συνδικάτα, να τα κάνουν όργανα αντίστασης και πάλης και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία τους, να επαναφέρουν τις αξίες της συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης και να οργανώσουν την αντεπίθεση των δυνάμεων της εργασίας απέναντι στις δυνάμεις του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι/ες, οι κινητοποιήσεις για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014, μπορούν να γίνουν η αφετηρία της δικιάς μας αντεπίθεσης. Μπορούμε να τους νικήσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, χωρίς αφεντικά και ξένους προστάτες.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!