Πα04192024

Last update07:15:13 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Εν όψει του αποψινού δημοτικού συμβουλίου….

Εν όψει του αποψινού δημοτικού συμβουλίου….

Εν όψει του αποψινού δημοτικού συμβουλίου με ένα εκ των θεμάτων την τύχη του ήδη μη λειτουργούντος παιδικού σταθμού Γλώσσας θα ήθελα να εκφράσω κάποιες σκέψεις-απορίες.

Σε πρόσφατη συνάντηση-ενημέρωση στην Κοινότητα Γλώσσας ο αντιδήμαρχος κ. Πανταζής Σκλάβος μας ενημέρωσε ότι έλαβε επιστολή από την κ. Χαλιμούρδα η οποία ενημέρωνε ότι υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των μικρών μαθητών και την ευθύνη της ίδιας λόγω της μη νομιμότητας του παιδικού σταθμού .
Οι απορίες μου συνίστανται στα εξής
Ήταν γνωστό στις κατά καιρούς δημοτικές αρχές ότι ο παιδικός σταθμός δεν είχε άδεια και λειτουργούσε ως Ν. Π.Δ.Δ με την ανοχή και κάτω από την ομπρέλα του δήμου. Ποιος ενέργειες έγιναν ώστε η λειτουργία του να είναι ασφαλής και νομότυπη στα τόσα χρόνια; Δεν υπήρχε θέμα ασφάλειας και ευθύνης όλα αυτά τα χρόνια;

Γιατί δεν είχε σταλεί επιστολή από την διευθύντρια σε αυτό το διάστημα έτσι ώστε να την κατοχυρώνει κι όλας σε περίπτωση ατυχήματος κάποιου παιδιού και εστάλη τώρα; Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος μας είπε ότι το θέμα χρονίζει από το 2008. Αν δεν κάνω λάθος τόσο ο ίδιος όσο και ο σημερινός δήμαρχος εμπλέκονταν από τότε στα δημοτικά δρώμενα σαν συμπολίτευση ή αντιπολίτευση. Επομένως ήταν ένα θέμα καυτό μεν γνωστό δε.
Άλλη μια απορία που έχω είναι το ποσό σύντομα (και σχεδόν μυστικα) πάρθηκε αυτή η απόφαση καθώς η πλειοψηφία των αιρετών είχε άγνοια μέχρι την τελευταία στιγμή (Η ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο έγινε μια μέρα πριν το κλεισιμο του σταθμού). Ο ίδιος ο πρόεδρος της Γλώσσας δήλωσε παρουσία αντιδημάρχου, γονέων και δημοτικών συμβούλων ότι το έμαθε δύο μέρες πριν.
Επειδή στη Γλώσσα έχουμε πικρή πείρα από αναστολές (ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) και από διακοπή λειτουργίας θεσμών και υπηρεσιών είναι λογικό οι κάτοικοι να θορυβηθούν. Δήμος δεν είναι μόνο η έδρα του Δήμου αλλά ολόκληρο το νησί.

Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η κατρακύλα υποβάθμισης της Γλώσσας και απαξίωσης της? Για να μην αναφερθώ και στο συναισθηματικό θέμα που έχει να κάνει με αλλαγή συνθηκών και συνηθειών μικρών τρυφερών ψυχών -των παιδιών μας- που σίγουρα δεν δικαιούνται τέτοιας μεταχείρισης.

Ευελπιστώ και με δεδομένο τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που προέρχονται από τη Γλώσσα αλλά και το οτι η Γλώσσα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της σημερινής δημοτικής αρχής (μιας και τον υπερψήφισε σε αντίθεση με τη Σκόπελο) η ευαισθητοποίηση του θέματος να είναι πρέπουσα και καθοριστική.


Με εκτίμηση
Βαρλάμη Άννα