Πε04182024

Last update01:19:37 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Ανεύθυνος και αδιάφορος για το πρόβλημα υδροδότησης του Ν. Πηλίου ο κ. Αγοραστός

Ανεύθυνος και αδιάφορος για το πρόβλημα υδροδότησης του Ν. Πηλίου ο κ. Αγοραστός

Εκτός θέματος ήταν η απάντηση του κ. Αγοραστού στην επερώτηση του «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία», στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς επέλεξε να στρέψει τη συζήτηση στο θέμα του φράγματος, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αποσείσει τυχόν ευθύνες της Περιφέρειας, ενώ ουσιαστικά δεν απάντησε στα θέματα της επερχόμενης κρίσης στο θέμα της υδροδότησης.

Κρυπτόμενος πίσω από τις τυπικές αρμοδιότητές του (όπως ο ίδιος τις κατανοεί) αρνήθηκε να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση πρόληψης και λύσης. Αποδείχθηκε δε και αμελής και άσχετος στις υποχρεώσεις του όταν υποστήριξε ότι το ζήτημα της ποιότητας του νερού ύδρευσης δεν αφορά στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας, αντίθετα με τις προβλέψεις του νόμου 3852 που προβλέπει ότι η Περιφέρεια έχει αρμοδιότητα που αφορά στα σχέδια διαχείρισης, την ανεύρεση και αξιοποίηση υδατικών πόρων και στον δειγματοληπτικό έλεγχο των υδάτων (ήδη σχετικό θέμα αφορά στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή). Τονίζουμε ότι ο κ. Αγοραστός δεσμεύθηκε να προσκομίσει άμεσα γνωμοδότηση των υπηρεσιών ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος θραύσης του φράγματος! Αναμένουμε την άμεση κατάθεση του σχετικού εγγράφου και της αντίστοιχης μελέτης, όπως ζητάμε και στη γραπτή ερώτηση που κατατέθηκε. Η κοινωνία της Μαγνησίας και ιδίως του Νοτίου Πηλίου παραμένει χωρίς απαντήσεις και αντιμέτωπη με την αδιαφορία της Περιφέρειας.