Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας 3η Διεθνή Συνάντηση Δαμασκήνου, στην Σκόπελο‏

3η Διεθνή Συνάντηση Δαμασκήνου, στην Σκόπελο‏

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τα δαμάσκηνα (EUFRIN) πραγματοποιήθηκε διήμερο συνέδριο, που περιλάμβανε  και τεχνικές επισκέψεις σε οργανωμένες καλλιέργειες. 

Έλαβε χώρα επιστημονική συνάντηση με παρουσία περισσοτέρων από 50 συνέδρων και πολύ περισσότερων εργασιών με αντικείμενο το δαμάσκηνο.

Σκοπός ήταν να προωθηθεί το προϊόν, το νησί και οπωσδήποτε τα προϊόντα του. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη του συνεδρίου.

Ο Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής τόνισε ότι μαζί τους συνεργάτες του, ότι υλοποιεί ότι προ τριετίας υποσχέθηκε για την ανάπτυξη της καλλιέργειας και της μεταποίησης του δαμάσκηνου στο νησί. Πιστοί λοιπόν στις υποσχέσεις τους, οι καθηγητές Αλέξανδρος Παπαχατζής, Γεώργιος Ζακυνθινός, στήριξαν τις αναπτυξιακές προσπάθειες στο νησί. Ο κ. Παπαχατζής ευχαριστεί τους συνδιοργανωτές (Δήμαρχο, Πρόεδρο Ξενοδόχων) και άλλους τοπικούς φορείς για την συνδρομή τους στο συνέδριο αυτό. Οι καθηγητές παρέμειναν και μετά το συνέδριο για να συνεργαστούν με τοπικούς φορείς για τα προϊόντα του νησιού και για μελλοντικές συνεργασίες. Το Σάββατο (19/8) οργανώθηκε ανοικτή ενημέρωση για τους αγρότες της περιοχής για τις τωρινές και μελλοντικές καλλιέργειες.