Πε04182024

Last update01:19:37 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Επαναληπτική δόση εμβολίων για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας

Επαναληπτική δόση εμβολίων για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας

Την Τετάρτη 29-06-2016 στις 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, πέραν των αρμοδιοτήτων της, καθώς την ευθύνη την έχει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, η επαναληπτική δόση εμβολίων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Ηπατίτιδας Α, στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι.

Προκειμένου να μην σταματήσουν οι εμβολιασμοί στον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό των ΡΟΜΑ, η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας πριν από ένα μήνα περίπου, ενέκρινε την προμήθεια έως και 177 παιδικών εμβολίων κατά της ηπατίτιδας Α για τον συγκεκριμένο καταυλισμό ΡΟΜΑ, με στόχο να περιορισθεί η εξάπλωσή της, καθώς είναι πρωταρχικής σημασίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε «η Περιφερειακή Ενότητα χωρίς να έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σε σχέση με τους εμβολιασμούς, την ευθύνη έχουν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, προχωρά στην επαναληπτική δόση εμβολίων στα παιδιά των ΡΟΜΑ για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Ηπατίτιδας Α. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας και με πρωταρχικό σκοπό τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέκρινε την προμήθεια των εμβολίων και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων προχωρά στον εμβολιασμό του παιδικού πληθυσμού των ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι. Σκοπός μας ήταν να μην σταματήσουν οι εμβολιασμοί και αυτό το επιτύχαμε με τη σημαντική βοήθεια και συμβολή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού».