Σα04202024

Last update06:32:55 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά μελετά το Μαξίμου

Αναστολή της αύξησης ΦΠΑ στα νησιά μελετά το Μαξίμου

fpa_auksisi_nisia

Την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση από την αρχή της νέας χρονιάς, καθώς από την Πρωτοχρονιά θα έμπαινε σε εφαρμογή η αλλαγή στο καθεστώς ΦΠΑ των νησιών.
Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί της Τρίτης και ήδη η σχετική επεξεργασία βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών για την τελική επεξεργασία.
 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να παρέχει κοινωνικό μέρισμα από το πλεόνασμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το ύψος του οποίου θα ανακοινωθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
 
Τα συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας πιθανότατα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, το βράδυ του Σαββάτου.
 
Εν τω μεταξύ, σε μια συμβολική διαμαρτυρία προειδοποιητικού χαρακτήρα, προχώρησαν σήμερα οι επαγγελματίες της Χίου, καταθέτοντας τις ταμειακές τους μηχανές στην είσοδο της εφορίας της οικείας ΔΟΥ.
Όπως υποστηρίζουν, σε περίπτωση κατά την οποία στο μεσοδιάστημα ως την αρχή του 2017 η κυβέρνηση δεν παρατείνει την εφαρμογή των μειωμένων φορολογικών συντελεστών για τα νησιά, μαζικά και οργανωμένα οι επαγγελματοβιοτεχνικές ενώσεις θα καλέσουν τα μέλη τους να καταθέσουν μόνιμα και οριστικά τις ταμειακές τους, ως έσχατη λύση αντίδρασης στην απώλεια και της τελευταίας ένδειξης σεβασμού στην ιδιαιτερότητα των νησιών και των οικονομιών τους.
 
 ant1news