Δε12102018

Last update02:08:38 PM

Greek English German Italian Russian
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Πλεύση για Skiathos Palace Cup

Πλεύση για Skiathos Palace Cup

Για τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνεται στον µαγευτικό όρµο των Κουκουναριών στη Σκιάθο µία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, ο αγώνας Skiathos Palace Cup το τριήμερο 11-13 Μαΐου.

Η Σκιάθος είναι ένα νησί με λαμπρή ναυτική παράδοση και οι Σκιαθίτες ήταν πάντα ναυτικοί και εραστές της θάλασσας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ∆ήµου Σκιάθου και µε την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».
 
Ο διοργανωτής, ο Ναυτικός Όµιλος Σκιάθου, για τον φετινό αγώνα συνεργάζεται με τον Θανάση Πινιάρη, ολυμπιονίκη προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας του Ναυτικού ομίλου Βόλου –«Αργοναύτες», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης.
 
Το Skiathos Palace Cup καθιερώνεται με το πέρασμα των ετών ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις τύπου Match Race, αφού στο τριήμερο της διοργάνωσης συντελούνται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες και το κοινό.
 
Η μορφή του αγώνα, δηλαδή το Match Race, που είναι ουσιαστικά μονομαχίες δύο σκαφών σε έναν προκαθορισμένο θαλάσσιο στίβο, υπόσχεται για άλλη μια χρόνια δυνατές αθλητικές συγκινήσεις στο υπέροχο θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον του όρμου των Κουκουναριών της Σκιάθου, που θα προσφέρουν μοναδικές στιγμές σε θεατές και αγωνιζόμενους!
 
Η ιδέα του αγώνα ξεκίνησε από την ομάδα του περιοδικού Plefsi, που τα τελευταία 25 χρόνια υποστηρίζει όλες τις δράσεις που προάγουν τον ναυταθλητισμό αλλά και το yachting ως τουριστικού προϊόντος σηµαντικού για την οικονοµία της Ελλάδας. Το περιοδικό θα είναι και πάλι αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας και αθλοθέτης του αγώνα, μιας που πάντα πίστευε ότι η Σκιάθος -που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισµός- µπορεί να αναδειχθεί και σε προορισµό για την ιστιοπλοΐα.
 
Το ξενοδοχείο Skiathos Palace, ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία των Σποράδων, συνεχίζει να είναι ο μεγάλος χορηγός του αγώνα. Η ξενοδοχειακή μονάδα, αμφιθεατρικά χτισμένη, με υπέροχους κήπους και θέα τη μαγευτική παραλία των Κουκουναριών, γίνεται η ιδανική κερκίδα για να παρακολουθήσει κανείς τον αγώνα. Το ξενοδοχείο θα φιλοξενήσει και φέτος επιτροπές, κριτές, αγωνιζόμενους και δημοσιογράφους.
 
Και για τη φετινή χρονιά στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ο αγώνας θα υποστηρίξει τη δράση του σωματείου Safe Water Sports, για ενημέρωση για τους κανονισμούς των θαλάσσιων σπορ και παιχνιδιών και την αποφυγή των ατυχημάτων.
 
«Φίλοι της θάλασσας, ραντεβού στη Σκιάθο» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές και οι διοργανωτές της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ