Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Πρώτο κουδούνι με λίγα κενά στα σχολεία της Μαγνησίας

Πρώτο κουδούνι με λίγα κενά στα σχολεία της Μαγνησίας

Με λιγότερα κενά σε σχέση με πέρυσι ξεκίνησε η εκπαιδευτική χρονιά στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να δοθεί άμεση λύση όπου απαιτείται. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παρατηρούνται λίγα κενά σε θέσεις φιλολόγων κυρίως στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς επίσης και ξενόγλωσσων καθηγητών, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν άμεσα.
Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
 
Σύμφωνα με τα αιτήματα που καταγράφονται στις Βόρειες Σποράδες, στο Γυμνάσιο Αλοννήσου με λυκειακές τάξεις έχουν ζητηθεί ένας φυσικός, ένας χημικός ή βιολόγος, ένας φιλόλογος και ένας καθηγητής γαλλικής. Σύμφωνα με την εκτίμηση της διευθύντριας, Μερόπης Μαχαιρίδου, η εικόνα είναι καλή, ενώ αναμένεται στη δεύτερη φάση πρόσληψης, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, να καλυφθούν όλα τα κενά.
 
Στο Γυμνάσιο Σκιάθου υπάρχει αίτημα για έναν θεολόγο, έναν φιλόλογο, έναν καθηγητή γαλλικής, έναν γερμανικής, έναν τεχνολόγο και έναν καθηγητή εικαστικών, που αναμένεται να καλυφθούν από αναπληρωτές.
 
Στο Λύκειο της Σκιάθου υπάρχουν τρία κενά για μια θέση φιλολόγου, ενός χημικού ή βιολόγου και ενός καθηγητή πληροφορικής.
 
Στο Λύκειο της Σκοπέλου, αντίστοιχα, είναι επίσης άπαντες στις θέσεις τους, με τα καταγεγραμμένα κενά, να αφορούν σε μια θέση φιλολόγου, έναν μαθηματικό, έναν καθηγητή γερμανικών και έναν επιπλέον γυμναστή. Η διευθύντρια του Λυκείου Σκοπέλου, Αλεξία Καπραβέλου, υπογραμμίζει ότι είναι ικανοποιητική η φετινή εικόνα, με τους καθηγητές να βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους.
 
Στην Πρωτοβάθμια
 
Την πλήρη ικανοποίησή του εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Πολύζος, ο οποίος επισήμανε ότι έχει καλυφθεί το σύνολο σχεδόν των θέσεων δασκάλων και νηπιαγωγών.
 
Τα ελάχιστα κενά που παρατηρούνται σε θέσεις ειδικοτήτων και υπολογίζονται σε δέκα περίπου, αναμένεται να καλυφθούν από καθηγητές, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο ίδιος σημείωσε ότι το πρώτο κουδούνι χτύπησε χωρίς ουσιαστικά κενά, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των μαθητών, προκειμένου να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους.