Πα03292024

Last update10:54:24 AM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Μετά από παρέμβαση της Ζέττας Μ. Μακρή θετικές χρηματοδοτικές εξελίξεις για την εκκίνηση του έργου αποκατάστασης του λιμένα Σκοπέλου

Μετά από παρέμβαση της Ζέττας Μ. Μακρή θετικές χρηματοδοτικές εξελίξεις για την εκκίνηση του έργου αποκατάστασης του λιμένα Σκοπέλου

Μετά από κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις της προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών της Βουλής και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττας Μ. Μακρή και μετά από συναντήσειςτης με τις αρμόδιες πολιτικές ηγεσίες και τους υπηρεσιακούς παράγοντες,έχουνδρομολογηθεί  μέτρα και ενέργειεςγια την οικονομική ενίσχυση, λόγω έκτακτων αναγκών, του έργου της αποκατάστασης της θωράκισης του προσήνεμου μώλου, που περιλαμβάνεται στο υπό έγκριση Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Σκοπέλου (ΠΕΑΛ).

Η κ. Μακρή, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι καταστάσεις εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν, από θεομηνίες και  φυσικές καταστροφές, ήταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία ,  με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να έχει πλήρηενημέρωση για τις συντονισμένες δράσεις τους για την αποκατάσταση των ζημίων στο λιμάνι της Σκοπέλου. Μέχρι τώρα,  για την αποκατάσταση των ως άνω ζημιών, ο Δήμος Σκοπέλου, χρηματοδοτήθηκε,για το έτος 2020, συνολικά, με το  ποσό των 200.000€, από το πρόγραμμα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού της χώρας.

Πλέον αυτού, υπάρχει η πρόβλεψη της χρηματοδότησής του στο πλαίσιο της παρ.1 του άρθρου 1 του ν.δ. 57/1973 (Α΄ 149) και της υπ’ αριθμ. πρωτ. 33862/16-05-2019  (Β΄ 1699) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου προβλέπεται η δυνατότηταχρηματοδότησηςμε την προϋπόθεση ότι ο Δήμος θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και θα αποστείλει σχετικό αίτημα επιχορήγησης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, με το υπ΄ αριθμ. 3122.1-Τ65/88098/2019/05-12-2019 έγγραφο της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εγκρίθηκαν οι μελέτεςσκοπιμότητας και ο σχετικός προϋπολογισμός των μελετών για τα λιμάνια αρμοδιότητας του Δήμου Σκοπέλου, συνολικού προϋπολογισμού 692.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ).

Μετά από την ως άνω απόφαση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Εσωτερικών,ενέταξε το έργο με τίτλο: «Οριστικές Μελέτες Έργων Λιμένων Νήσου Σκοπέλου» και μεδικαιούχο φορέα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου (Ν. Μαγνησίας), συνολικού προϋπολογισμού 692.000,00 €​ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου. Ειδικότερα,εντάχθηκε,  στο πλαίσιο της Πρόσκλησης VΙΙ, Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών για την  κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση των λιμενικών υποδομών των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Λιμενικών Γραφείων»​και αποτελείται από δύο υποέργα:

 

  1. Οριστικές Μελέτες Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Σκοπέλου Δ. Σκοπέλου και

 

  1. Οριστικές Μελέτες Χωροθέτησης Έργων και Χρήσεων Λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας Δ. Σκοπέλου.


Η κ. Μακρή δήλωσε ικανοποιημένη από την εξέλιξη του ζητήματος και ευχαρίστησε, θερμά, τις συναρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκομένων υπουργείων, που κατανοώντας το εύλογο και δίκαιο του αιτήματος της δημοτικής αρχής Σκοπέλου εισηγήθηκαν, θετικά και ξεκινούν οι  μελέτες για την αποκατάσταση του λιμένος. Δήλωσε δε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία μαζί τους ώστε οι χρηματοδοτικές εξελίξεις για την κατασκευή και ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου να είναι όσο το δυνατόνταχύτερες.