Δε08102020

Last update04:33:28 PM

Greek English German Italian Russian
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Εξαρθρώθηκε σπείρα με δράση και στις Β. Σποράδες

Εξαρθρώθηκε σπείρα με δράση και στις Β. Σποράδες

Με δράση σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων η Σκόπελος και η Σκιάθος - Αναρτούσαν μαϊμού αγγελίες για αγοραπωλησίες αυτοκινήτων
 
Αναρτούσαν μαϊμού αγγελίες στο διαδίκτυο για δήθεν αγοραπωλησίες αυτοκινήτων και εξαπατούσαν πολίτες αρπάζοντας τις προκαταβολές. Εγκληματική ομάδα με δράση και στη Σκόπελο και τη Σκιάθο εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Αργοστολίου. Η Αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα στην Κεφαλονιά και ένα στην Κάτω Αχαΐα Πάτρας. Η σπείρα διέπραξε συνολικά 30 απάτες σε διάφορες περιοχές της χώρας με λεία 59.104 ευρώ.
 
Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία αποκόμιζε συστηματικά παράνομα χρηματικά ποσά, από απάτες μέσω διαδικτύου.
 
Ειδικότερα, η εγκληματική ομάδα, η χρονική δράση της οποίας οριοθετείται από τον Οκτώβριο του έτους 2019 έως και σήμερα, αποτελούνταν από 8 συνολικά άτομα, έξι 6 από τα οποία συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν.
 
Συγκεκριμένα, σε βάρος των έξι συλληφθέντων καθώς και δύο ακόμη ταυτοποιημένων μελών της ομάδας, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.
 
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας αναρτούσαν στο διαδίκτυο, κυρίως σε σελίδα μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ψευδής αγγελίες πώλησης οχημάτων (αυτοκινήτων, μηχανημάτων, σκαφών κ.α.) και στη συνέχεια αποσπούσαν χρηματικά ποσά από προκαταβολές που έπειθαν να τους καταβάλουν σε λογαριασμούς τους, για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία του οχήματος.
 
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας προέβησαν συνολικά σε 30 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ατόμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Ρόδο, Λάρισα, Άρτα, Σέρρες, Κω, Κρήτη, Πύργο, Αχαΐα, Σκόπελο, Σκιάθο κ.ά. από τις οποίες οι (29) τετελεσμένες και μια (1) απόπειρα, αποκομίζοντας συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 59.104 ευρώ, ενώ το προσδοκώμενο όφελος που αποπειράθηκαν να αποκομίσουν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.
 
Αξιοσημείωτο, είναι τα ιδιαίτερα μέτρα που λάμβαναν για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που πραγματοποιούσαν, χρησιμοποιώντας πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, τις οποίες ενάλλασσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ήταν δηλωμένες σε άλλα άτομα.
 
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλεφώνα, μεγάλος αριθμός στελεχών καρτών sim, διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τις παράνομες πράξεις τους, το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ καθώς και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ