Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας ΚΟΒ Σκοπέλου ΚΚΕ / Η ανάγκη για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο – Η ανάγκη για μόρφωση Να γίνουν οργανωμένη διεκδίκηση!

ΚΟΒ Σκοπέλου ΚΚΕ / Η ανάγκη για ασφαλή επιστροφή στο σχολείο – Η ανάγκη για μόρφωση Να γίνουν οργανωμένη διεκδίκηση!

Ανακοίνωση-κάλεσμα στους μαθητές να πάρουν θέση στον αγώνα κατά της αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ,  μοίρασε  το πρωί της Δευτέρας 19/4 στους μαθητές του Λυκείου κλιμάκιο της   ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ.

Η αγανάκτηση και η οργή που νιώθουν οι νέοι με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν  όλο αυτό το διάστημα  είναι απολύτως δικαιολογημένη. Το ίδιο και η ανησυχία για την προστασία της υγείας τους και των οικογενειών σας σε αυτό το “νέο άνοιγμα” των σχολείων. Όσο κι αν θέλουν η Υπουργός και η κυβέρνηση να κάνουν το άσπρο-μαύρο, να διατυμπανίζουν πως “όλα πάνε καλά” και “είναι όλα υπό έλεγχο”, η πραγματικότητα που οι ίδιοι έφτιαξαν τους διαψεύδει.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απευθύνονται  σε κάθε μαθητή που

δε βολεύεται με τη σημερινή κατάσταση,

δε δέχεται να φυλακίζονται τα όνειρά του για τα κέρδη μιας χούφτας εταιριών,

δε συμβιβάζεται με τη λογική που βλέπει την υγεία και τη ζωή ως «κόστος»

και τον καλούν να στοχεύσει τον πραγματικό αντίπαλο, κάνοντας την αγανάκτησή του δύναμη ανατροπής! Γιατί ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας!

Είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας!

 

Να γίνουν πράξη ΤΩΡΑ:

  • Άμεσα επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία, σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Με τα self test θέλουν να πετάξουν από πάνω τους τις ευθύνες τους!

 

  • Υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμού των καθηγητών εδώ και τώρα, όχι από τέλος Μαΐου, οπότε θα έχει τελειώσει ουσιαστικά η σχολική χρονιά!

 

  • Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να οργανώσει την αραίωση τμημάτων. Υπάρχουν αίθουσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε σχολεία, σε διπλανά κτίρια, σε Δημαρχεία, σε άλλες δημόσιες αίθουσες.

 

  • Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων! Είναι αίσχος σε μια χρονιά ουσιαστικά χαμένη, για να αποδείξει η κ. Κεραμέως, και η κάθε κ. Κεραμέως ότι λειτούργησε τέλεια η τηλεκπαίδευση, να επιβάλλεται η τράπεζα θεμάτων.

 

  • Να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια.

 

 

 

                                                                                                                              Σκόπελος, 20/04/2021