Πα04192024

Last update07:15:13 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Στα 3Ε στην Αλόννησο

Στα 3Ε στην Αλόννησο

Στον… Θεό έχουν ανέβει οι τιμές στα καύσιμα, με τους οδηγούς να βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της τιμής της βενζίνης, που αναμένεται να ακριβύνει περισσότερο. Στην Αλόννησο απομένουν… μόλις 30 λεπτά για να φτάσει η τιμή στα 3 ευρώ, προκαλώντας απανωτά εγκεφαλικά.

Σε υψηλό επίπεδο κινούνται οι τιμές και μέσα στον Βόλο με την αμόλυβδη να πωλείται έως 2,30 ευρώ και τους πρατηριούχους να ρίχνουν «καρφιά» μιλώντας για ακατανόητες αυξήσεις που δεν δικαιολογούνται από τις τιμές που διαμορφώνονται διεθνώς.

Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες πλέον τα καύσιμα «τσιμπάνε» καθημερινά 1-2 λεπτά, με αποτέλεσμα οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στην αγορά των καυσίμων να έχουν οδηγήσει τους ιδιοκτήτες οχημάτων στην απόφαση να μειώσουν τη χρήση τους μόνο για τις απαραίτητες μετακινήσεις.

Το γεγονός ότι οι τιμές είναι σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ προκαλεί μπλακ άουτ στα νοικοκυριά.

«Ετσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, υπάρχουν σημεία, που είναι ανεξήγητα. Κάποιος αισχροκερδεί σε βάρος των βενζινοπωλών και των καταναλωτών. Οι έλεγχοι πρέπει να εντατικοποιηθούν», σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου.

 

 

Η κ. Κοντοχρήστου εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη, καθώς αν συνεχιστούν οι αυξήσεις, οι συνέπειες για τον κλάδο θα είναι σοβαρές. Οι τζίροι ήδη στα περισσότερα πρατήρια είναι μειωμένοι σημαντικά, ενώ επίσης θα υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

«Με αυξήσεις στον Θεό… ποιος θα προγραμματίσει οδικώς διακοπές; Αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό και η Πολιτεία οφείλει να βρει τις ενδεδειγμένες λύσεις», πρόσθεσε η ίδια.

 

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ