Τε06292022

Last update12:21:20 PM

English
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Ενημερωτικό Σεμινάριο για τη Διάσωση της Μεσογειακής Φώκιας στο Rigas Hotel Skopelos

Ενημερωτικό Σεμινάριο για τη Διάσωση της Μεσογειακής Φώκιας στο Rigas Hotel Skopelos

Αγαπητοί Συνεργάτες, 

Την Τρίτη 17/05/2022, το Rigas Hotel Skopelos ήταν στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσει στους χώρους του Σεμινάριο σχετικά με τη διάσωση της Φώκιας Monachus Monachus

 

Επρόκειτο για ένα ενημερωτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατήρηση της Μεσογειακής Φώκιας στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων.» Το σεμινάριο συντόνισε η MΟm (Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας) σε συνεργασία με  το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου και με Προσκόπους μέλη της Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής. 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου επικοινωνήθηκαν  πολύ σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά στους τρόπους και τα μέσα διάσωσης και περίθαλψης της Μεσογειακής Φώκιας, ειδικά νεογνών φώκιας, έως ότου αυτά παραδοθούν στις κατάλληλες εγκαταστάσεις της Mom για περαιτέρω φροντίδα.

 
 

Μετά το πέρας του χρήσιμου αυτού Σεμιναρίου, παραδόθηκε στον αρχηγό του Συστήματος κ. Θ. Φαδάκη καθώς και στα μέλη της προσκοπικής ομάδας, ένα rescue kit δειγματοληψίας, περίθαλψης και έρευνας για τη φώκια Monachus Monachus. 

Είναι καθήκον όλων μας να προστατεύσουμε αυτά τα υπέροχα πλάσματα. Ένας απλός τρόπος είναι ο σεβασμός μας απέναντι στο περιβάλλον αλλά και η άμεση παροχή φροντίδας, εφόσον διαθέτουμε τις γνώσεις, όταν συναντήσουμε μία φώκια που χρήζει βοηθείας.

Το “Rigas Hotel Skopelos” αλλά και η “Spyrou Skopelos Experience” , ανέκαθεν ευαισθητοποιημένοι και με χρόνια συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος με ποικίλους τρόπους, κάνουν έκκληση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών των Βορείων Σποράδων να φροντίζουν τη χλωρίδα και πανίδα τους. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να απευθύνονται σε ειδικούς φροντιστές σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποια φώκια που χρειάζεται βοήθεια.

 

Η φροντίδα του περιβάλλοντος μας αφορά όλους.