Πε03282024

Last update10:12:07 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα που η εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο δείχνει το μπόι της απέναντι σε αυτούς που καθημερινά της κλέβουν τον πλούτο που παράγει.
 Είναι μέρα που τιμάμε όλους τους αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο της τάξης μας από το Σικάγο ως την Καισαριανή. Είναι μέρα πάλης και αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας για μια καλύτερη ζωή.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει εκατομμύρια εργαζόμενους στους δρόμους. Στην Ελλάδα με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, στη Γαλλία ενάντια στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Πορτογαλία και άλλες χώρες για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους εργασίας.
Αυτό που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα είναι πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Πως μόνο οι εργαζόμενοι με τη δική μας πάλη μπορούμε να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τους εαυτούς μας. Καμία κυβέρνηση, κανένας φιλόδοξος σωτήρας δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε! Όποτε εναποθέσαμε τις ελπίδες μας στην προσμονή κάποιου σωτήρα, οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης, για να μας σώσει, βγήκαμε χαμένοι.
Απέναντί μας έχουμε την εργοδοσία, το εχθρικό κράτος της, τις κυβερνήσεις της που υλοποιούν την πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ, της ελεύθερης οικονομίας και αγοράς, που όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα πίνουν νερό στο όνομά της. Είναι η πολιτική που εμπλέκει τον λαό μας στα σχέδια και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μετρά πλέον πάνω από ένα χρόνο διάρκεια και τους λαούς να αιματοκυλούνται για το ποια αστική τάξη θα ελέγχει τους δρόμους κίνησης εμπορευμάτων και ενέργειας.
Πληρώσαμε τα κέρδη τους με τις ζωές μας. Φτάνει πια, ως εδώ!
Αυτό που φάνηκε πιο καθαρά μετά το έγκλημα στα Τέμπη, μετά τα εργοδοτικά εγκλήματα σε πολλούς εργασιακούς χώρους και στην περιοχή μας, είναι ότι τα αφεντικά και το κράτος την ώρα που μετράνε μόνο τα κέρδη και τις ζημιές τους, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές.
Να μην δεχτούμε μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος, η αξιοπρέπειά μας θα μετριέται με αυξήσεις-ψίχουλα και ο μισθός να μην βγάζει ούτε το μισό μήνα. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προδιαγράφουν για ζωή με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Να μην δεχτούμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολείο και να κινδυνεύουν να πέσουν οι σοβάδες στα κεφάλια τους! 
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, το κέρδος που μπαίνει πάνω από την ζωή μας, μόνο βάσανα θα φέρνει για την εργατική τάξη, για τους λαούς όλου του κόσμου. Είναι ανάγκη άρα να ηττηθούν όσοι σήμερα υπερασπίζονται αυτό το σύστημα της αδικίας, ένα σύστημα σάπιο και σαθρό που δε διορθώνεται, δεν μπορεί να εξανθρωπιστεί.
Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν!
Σήμερα οι εργαζόμενοι έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα! Όποια ανάσα έχει πάρει ο λαός, την έχει πάρει μέσα από τον αγώνα του, μέσα από τις παρεμβάσεις και τις διεκδικήσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων που άνοιξαν τον δρόμο για να υπερασπιστούν κάθε σύγχρονη ανάγκη και δικαίωμα του λαού. Κόντρα στον συμβιβασμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό που στα πλαίσια του «κοινωνικού εταιρισμού» έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να τους κρατήσει με τα κεφάλια κάτω και μακριά από διεκδικήσεις ενάντια σε όσους καταστρατηγούν τη ζωή και τα δικαιώματά του. 
Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου.
Την 1η Μάη συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί,  ακόμα πιο αποφασισμένοι, φωνάζοντας :
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:
Σύγχρονες, ασφαλείς και φτηνές ακτοπλοϊκές και μαζικές μεταφορές.
Πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και άμεση αποκατάσταση του κτιρίου.
Συλλογικές Συμβάσεις και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Προστασία της πρώτης κατοικίας των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών, ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Απεμπλοκή της Χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Ζήτω η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ