Πα04192024

Last update06:32:55 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Ανακοίνωση του Προέδρου ΔΣ Σκοπέλου Άγγελου Ξηντάρη

Ανακοίνωση του Προέδρου ΔΣ Σκοπέλου Άγγελου Ξηντάρη

Πρόγραμμα  ΕΣΠΑ
Καλή και δημιουργική η πρώτη, σύμφωνα με το θερινό ηλιοστάσιο, βδομάδα του καλοκαιριού και φυσικάόλο το καλοκαίρι που όλοι μας περιμένουμε με προσδοκίες.
Η εταιρία ανάπτυξης Πηλίου ΑΕ στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER με τίτλο"Στρατηγικοι πυλώνες για τη βιώσιμηανάπτυξη στη Μαγνησία και Β Σποράδες" σε πρόσκληση της ο ΔήμοςΣκοπέλου και το ΛιμενικόΤαμείοανταποκρινόμενοι στη πρόσκλησηυπεβάλαμεπρόταση για ένταξη.

Ο Δήμος με 2 υποέργα

α) επισκευή ,ανακαίνιση του κτιρίουΜελαχροινού (δωρεάεπίΔημαρχίας Περίσση) και πρότυποςσχεδιασμός για δημιουργίαηλεκτρονικής βιβλιοθήκης, αίθουσαμελέτης- προβολής και εκθεσιακούχώρου και

β) επισκευή και ολοκλήρωση του κτιρίου Κούβαρη στο Κάστρο (αγοράστηκεεπίΔημαρχίαςΠερίσση) για να στεγάσει το Ιστορικόαρχείο του ΔήμουΣκοπέλου και των δυο ΚοινοτήτωνΓλώσσας και Κλήματος.

 Το Λιμενικό Ταμείο με 3 υποέργα

 α) ανακατασκευήράμπας στο νέολιμάνιΣκοπέλου για ανέλκυση-καθέλκυσησκαφών

 β) προμήθεια 40m πλωτήςπροβλήτας για το λιμάνιΛουτρακίου και

 γ) δημιουργία "ψηφιακήςγωνίας" στο κόκκινοσπίτι στον Αγνώντα. Περιλαμβάνειφωτογραφικό και ψηφιακόυλικό, εφαρμογέςεικονικήςκατάδυσης του ναυαγίου " ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ" που βυθίστηκε και παραμένει σε άριστηκατάσταση στο Πάνορμο . Το υλικόπροσφέρθηκε ως δωρεάαπό το καταδυτικόκέντροΣκοπέλουόπως και η μελέτη. Ευχαριστούμε τον κοΆγγελοΜαγκλη και την ομάδα του. Η εικονικήκατάδυση και άλλες εφαρμογές θα παρέχονταιδωρεάν στους επισκέπτες.
Οι προτάσεις του προγράμματος λόγω του κατεπείγοντοςψηφίστηκαναπό τα αντίστοιχασυμβούλια δια περιφοράςόπως και η προγραμματικήσύμβαση με την περιφέρειαΘεσσαλίας για την επιχειρησιακήεπάρκεια και τεχνικήυποστήριξη . Πιστεύουμε το περιφερειακόσυμβούλιο να υπερψηφίσει την προγραμματικήύστερααπό την θετικήεισήγηση του περιφερειάρχη κου Αγοραστού και της σύμφωνηςγνώμης της αντιπεριφερειάρχηκαςΚολυνδρινη.

 

Άγγελος Ξηντάρης
Πρόεδρος ΔΣ