Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Θέσεις της Δημοτικής Παράταξης «ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» επί των θεμάτων της 11ης 2020 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκοπέλου

Θέσεις της Δημοτικής Παράταξης «ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» επί των θεμάτων της 11ης 2020 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σκοπέλου

  1. Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης από την εταιρεία BRAIN ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΕ που υποστηρίζει την ΔΕΥΑΣ.

 

Πιστεύουμε  ότι η ενημέρωση θα πρέπει να γίνει από τον Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης σε συνεργασία βέβαια με τον εξωτερικό συνεργάτη. Θεωρούμε απίθανο έως αδύνατο να γνωρίζει ο εξωτερικός συνεργάτης όλες τις λεπτομέρειες της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΥΑ. Προς επίρρωση της θέσης αυτής είμαστε βέβαιοι ότι κατά καιρούς και λόγω εκτάκτων αναγκών (ζημιών) κλήθηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους συμπολίτες μας  εργολάβοι χωρίς αναθέσεις και ατιμολόγητες ακόμη. Δεν έχουμε τη διάθεση να αποδώσουμε μομφή σε κάποιον γιατί θεωρούμε ότι λόγω της φύσεως των εργασιών της επιχείρησης αυτό είναι σύνηθες. Παρακαλώ λοιπόν τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΣ να τοποθετηθεί επί του θέματος προς ενημέρωση του Συμβουλίου.   

 

  1. Έγκριση νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Σκοπέλου.

 

Κατ αρχάς θα συμφωνήσουμε ότι απαιτείται επικαιροποίηση του υφιστάμενου οργανισμού ο οποίος χρονολογείται από το 1996 με τις όποιες κατά καιρούς τροποποιήσεις του.

Μελετώντας όμως την εισήγηση του Προέδρου κάποια σημεία της μας προξένησαν εντύπωση.

Ειδικότερα αναφερόμαστε στο άρθρο 7 παρ. 1. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ειδική αναφορά ότι ο Γεν. Διευθυντής πρέπει να είναι χημικός μηχανικός. Ο Νόμος 4604/2019 ΦΕΚ 50Α άρθρο 100 που ισχύει από 26/03/2019 προβλέπει επί λέξει ότι : << ο Γενικός Διευθυντής πρέπει να είναι κάτοχος πτυχίου ανώτατης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, σε γνωστικό αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο της επιχείρησης ή στα γνωστικά αντικείμενα της διοίκησης επιχειρήσεων ή των οικονομικών επιστημών >>. Φρονούμε ότι δεν πρέπει να περιοριστεί η δεξαμενή άντλησης στελεχών αφού η προτεινόμενη ειδικότητα είναι δύσκολο να απαντηθεί στη Σκόπελο ενώ οι υπόλοιπες υπάρχουν και μάλιστα είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας. Η τόσο μεγάλη εξειδίκευση στα προσόντα του Γ. Διευθυντού θεωρούμε ότι μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει παρά να λύσει. Εκτός και αν κύριε πρόεδρε γνωρίζετε κάτι το οποίο διαφεύγει από εμάς……………………..

Τέλος με το άρθρο 100 του Ν. 4604 τροποποιήθηκαν  το άρθρο 6 του Ν. 1069/1980 και η παράγραφος 4 του άρθρου 348 του νόμου 4512/2018 και δεν προβλέπεται η θητεία του Γ. Διευθυντή να είναι ορισμένου χρόνου όπως μας μεταφέρετε με την εισήγησή σας. Αντιθέτως αναφέρει ότι << τα πρόσθετα προσόντα και η διαδικασία πρόσληψης και αναπλήρωσης του Γ. Διευθυντή κατά το μέρος που δεν ρυθμίζεται αυτή διαφορετικά από διατάξεις νόμου, καθορίζονται από τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 7

Παρά την υπαναχώρηση και την αποδοχή από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ των παραπάνω θεωρούμε ότι ο Οργανισμός θα πρέπει να συζητηθεί κατ’  άρθρο πάνω στο πρότυπο Οργανισμό της Ένωσης ΔΕΥΑ. Θέση με την οποία συμφώνησε άλλωστε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της επιχείρησης.

Για τους λόγους αυτούς ψηφίζουμε ΟΧΙ.

 

  1. Μετάταξη έργων ''Αντικατάσταση Δικτύου Αμιαντοσωλήνων Οικισμού Ν. Κλήματος" και "Δίκτυο μεταφοράς ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων ΤΔ Γλώσσας Δήμου Σκοπέλου - Κατασκευή ΕΕΛ" από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στο αναπτυξιακό πρόγραμμα έργων Αντώνης Τρίτσης.

 

Ψηφίζουμε ναι

4. Απευθείας αγορά αγροτεμαχαχίων για κατασκευή ΕΕΛ Γλώσσας.

Εφόσον η εκτίμηση της μηχανικού (την οποία δεν διαθέτουμε) συνάδει με τις τιμές που αναφέρονται στην εισήγηση του προέδρου, ψηφίζουμε ναι.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΣκοπέλου

Κωνσταντίνος Π.ΛΕΜΟΝΗΣ

   Δημοτικός Σύμβουλος