Πα04192024

Last update07:15:13 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Υμνοι για τις Βόρειες Σποράδες

Υμνοι για τις Βόρειες Σποράδες

Αφιέρωμα στις ωραιότερες παραλίες των Βορείων Σποράδων από γνωστό διαδικτυακό μέσο
 
Το εγκώμιο των Βορείων Σποράδων πλέκει το γνωστό διαδικτυακό μέσο maxmag.gr, με την επισήμανση ότι «διαθέτουν τις ωραιότερες παραλίες που πρέπει να εξερευνήσουν οι επισκέπτες». Σε εκτενές αφιέρωμα που πλαισιώνεται από εντυπωσιακές εικόνες, αναδεικνύονται «ο συνδυασμός πυκνής βλάστησης μαζί με τα τιρκουάζ νερά», που «αποτελούν ένα μαγευτικό τοπίο». Η περιήγηση στις Βόρειες Σποράδες αρχίζει από την διάσημη παραλία Λαλάρια της Σκιάθου «που δεν μοιάζει με καμία άλλη». Λαμπρός τουριστικός «πρεσβευτής» της Σκιάθου οι Κουκουναριές, που « έχει ανακηρυχθεί πολλάκις ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου» τονίζουν οι συντάκτες. Ιδανική θάλασσα για σπορ χαρακτηρίζεται ο Βρωμόλιμνος της Σκιάθου. «Τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά του θα σας μείνουν για πάντα στο μυαλό», επισημαίνεται στο αφιέρωμα
 
Εξίσου ενθουσιώδης η αναφορά στη Σκόπελο, με την περιήγηση να αρχίζει από την παραλία της Μηλιάς, μία από τις διασημότερες του νησιού. Επόμενος σταθμός της τουριστικής περιήγησης ο Στάφυλος, «η διασημότερη παραλία της Σκοπέλου», όπως άλλωστε και ο Πάνορμος. «Στις Σποράδες ανήκει, επίσης, το όμορφο και ήρεμο νησί της Αλοννήσου. Μια πολυσύχναστη και δημοφιλής παραλία του νησιού είναι η Χρυσή μηλιά» συνεχίζεται το αφιέρωμα.
 
Σημεία αναφοράς για την Αλόννησο δύο ακόμη παραλίες, το Κοκκινόκαστρο, όπου υπήρχε οικισμός κατά τη νεολιθική εποχή. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραλίας είναι το κόκκινο χρώμα των βράχων.
 
Η περιήγηση στις ομορφιές των Βορείων Σποράδων ολοκληρώνεται με τον Αγιο Δημήτριο, επίσης πολύ διάσημη παραλία στην Αλόννησο. «Η τοποθεσία αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς αποτελείται από μια τεράστια έκταση παραλίας με γαλαζοπράσινα νερά και λευκά βοτσαλάκια. Στην παραλία αυτή η ξηρά μπαίνει μέσα στη θάλασσα και δημιουργεί ένα ειδυλλιακό τοπίο» όπως αναφέρεται στο αφιέρωμα, που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους λάτρεις των ταξιδιών.
 
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ