Σα04202024

Last update06:32:55 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ για τη παρουσία της αστυνομίας στο Λύκειο

Ανακοίνωση της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ για τη παρουσία της αστυνομίας στο Λύκειο

Η Κ.Ο.Β. Σκοπέλου του ΚΚΕ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετη με την παρουσία της Αστυνομίας σήμερα το πρωί στο Λύκειο της Σκοπέλου, μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής,  για την εξέταση περίπτωσης τυχόν «φθοράς δημόσιας περιουσίας» από μαθητές.

Η όποια  μορφή αντίδρασης των μαθητών -σε μια ιδιαίτερη περίοδο λόγω της πανδημίας και μετά από μεγάλη αποχή από τη ζώσα εκπαιδευτική διαδικασία- τροφοδοτείται από την ουσιαστική ανυπαρξία μέτρων της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της υγείας τους και των εκπαιδευτικών, από ένα  «σχολείο που εξοντώνει αλλά δεν μορφώνει», από τη γενικότερη επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματα των νέων και των γονιών τους…

Οι μαθητές πρέπει να οργανώσουν τη δική τους πάλη προστατεύοντας παράλληλα τη σχολική περιουσία, διεκδικώντας μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, τμήματα μέχρι 15 μαθητών, καθαριότητα καθόλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δωρεάν - πλήρη παροχή όλων των απαραίτητων και κατάλληλων  μέτρων ατομικής προστασίας, κατάργηση του σχολείου-εξεταστικού κέντρου, χώρους αθλητισμού και ερασιτεχνικής πολιτιστικής δημιουργίας!  

 

                   Καμία παραχώρηση σχολικής αίθουσας σε ιδιώτες!

Η απαράδεκτη απόφαση παραχώρησης αίθουσας του Γυμνασίου Σκοπέλου σε έναν κερδοσκοπικό οργανισμό-ΚΕΚ, σε συνθήκες μάλιστα λήψης αυστηρών  μέτρων υγιεινής και καθαριότητας πρέπει να ανακληθεί αμέσως! Είναι ένα ακόμη δείγμα της πολιτικής  ιδιωτικοποίησης σημαντικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Διοίκησης, που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και επιταχύνει η σημερινή της ΝΔ.

Μέσα από τις  Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα δεκάδες σχολικά συγκροτήματα περνάνε στα χέρια των ιδιωτών-μεγαλοκατασκευαστών, τα κονδύλια στις Σχολικές Επιτροπές για τη λειτουργία, τη συντήρηση, την προμήθεια διδακτικού υλικού και την καθαριότητα δίνονται με το σταγονόμετρο ωθώντας στην αναζήτηση δωρεών και χορηγιών από εταιρείες, ΜΚΟ και «μεγαλόσχημους» .

Πολύ περισσότερο όταν αυτοί οι οργανισμοί αναλαμβάνουν ρόλους κατάρτισης ανέργων στα διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας,  με παχυλές απολαβές από  τις εισφορές των εργαζομένων και τα voucher, ενώ δεν λίγες οι περιπτώσεις που οι διαδικασίες αυτές συνδέθηκαν με αδιαφάνεια.

Στεκόμαστε στο πλευρό των μαχόμενων εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην παραχώρηση, καλούμε τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφαση!

                                                                               Σκόπελος, 16/09/2020