Πε04182024

Last update01:19:37 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Ανατροπές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου

Ανατροπές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλοννήσου

Ανατροπές στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλοννήσου, με τις παρατάξεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης να καταθέτουν κοινή πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 
Σε τεταμένο κλίμα η τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου, με 9 ψήφους της αντιπολίτευσης, έναντι 8, 7 της συμπολίτευσης συν 1 δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, να διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.
 
Για πρώτη φορά στα χρονικά πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα της μειοψηφίας, όπως συνέβη πρόσφατα και στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, με τις δύο παρατάξεις, που συγκρότησαν κοινό μέτωπο, να κατηγορούν τη δημοτική αρχή για «έλλειψη συνεργασίας» και τον δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη να απαντά υποστηρίζοντας ότι πρόκειται, ουσιαστικά, για πέντε παραλλαγές στο τεχνικό πρόγραμμα, που κατάρτισε η δημοτική αρχή.
 
Με βολές ένθεν και ένθεν εξελίχθηκε η συζήτηση με αιχμή του δόρατος το τεχνικό πρόγραμμα, που ανέρχεται στο ποσό του 1.677.354,32 ευρώ για τον Δήμο Αλοννήσου.
 
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Αναγνώστου επισήμανε ότι «μας δόθηκε η ευκαιρία να καταρτίσουμε πρόταση ως αντιπολίτευση, προς όφελος του νησιού». Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι λόγω των περιορισμένων οικονομικών του Δήμου Αλοννήσου «κάναμε μικρές αλλαγές στο τεχνικό πρόγραμμα της συμπολίτευσης, εκτιμώντας ότι είναι μια πρόταση που μπορεί να εφαρμοστεί. Του χρόνου ελπίζουμε να είναι καλύτερα τα οικονομικά του Δήμου, για να μπορέσουμε να προσαρμόσουμε και άλλα έργα».
 
Με ευθείες βολές για έλλειψη πνεύματος συνεργασίας από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ανέπτυξε τις θέσεις του ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Τσουκανάς. «Καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε να είχε περάσει ομόφωνα, αν υπήρχε πνεύμα σύμπνοιας και συνεργασίας από την πλευρά του δημάρχου και μας είχε καλέσει να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, πριν δοθεί στην εκτελεστική επιτροπή. Αφού το ορίζει ο νόμος, μπήκαμε στη διαδικασία να καταθέσουμε δική μας πρόταση για το τεχνικό πρόγραμμα, κάνοντας πέντε τροποποιήσεις - προσθήκες», υπογράμμισε.
 
Υπεραμυνόμενος της πρότασής του, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης επισήμανε ότι: «Επί της ουσίας έγινε τροποποίηση στη δική μας πρόταση, χωρίς ουσία και με προτάσεις που δεν συνάδουν με την κείμενη νομοθεσία περί κατάρτισης τεχνικού προγράμματος. Για μας ήταν αδιανόητο να συμφωνήσουμε με αυτό το πρόγραμμα, όχι γιατί ήταν κάποιες άλλες προτάσεις, διαφορετικές από τις δικές μας, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι σύννομες, δεν ήταν δυνατόν να συμφωνήσουμε». Κλείνοντας την τοποθέτησή του έκανε λόγο για «κίνηση εντυπωσιασμού» από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ενώ σημείωσε με νόημα: «Οταν ωριμάσουμε και μπούμε σε πνεύμα συνεργασίας και όχι στείρας αντιπολίτευσης, τότε ίσως τα πράγματα να αλλάξουν».
 
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ