Σα02272021

Last update01:47:01 PM

Greek English German Italian Russian
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας Δίκτυα αποχέτευσης στη Γλώσσα

Δίκτυα αποχέτευσης στη Γλώσσα

Εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών
 
Προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου υπογράφει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση του έργου «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Τ.Δ. Γλώσσας Σκοπέλου», συνολικού προϋπολογισμού 4.369.500 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Λουτρακίου, εγκατάσταση επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Γλώσσας, δίκτυο μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Λουτρακίου και Γλώσσας στην ΕΕΛ Γλώσσας καθώς και την κατασκευή 100 νέων ιδιωτικών συνδέσεων με το δίκτυο.
 
Στο έργο περιλαμβάνεται η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Λουτρακίου Δήμου Σκοπέλου.
 
Παράλληλα η κατασκευή του δικτύου μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Λουτρακίου και Γλώσσας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Γλώσσας.
 
Στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων θα επεξεργάζονται τα λύματα των οικισμών του Λουτρακίου και της Γλώσσας. Η μεταφορά των λυμάτων του Λουτρακίου θα γίνει μέσω καταθλιπτικού αγωγού και πέντε αντλιοστασίων.
 
Για την επεξεργασία των λυμάτων προβλέπεται η κατασκευή συστήματος βιολογικής επεξεργασίας με μεμβράνες διήθησης. Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή επιμέρους μονάδων που περιλαμβάνουν τον διαχωρισμό υγρών – στερεών, την απολύμανση των επεξεργασμένων λυμάτων, βοηθητικές εγκαταστάσεις, διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και άλλα.
 
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει τοπίο των υποδομών, θα ενισχύσει την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και την εικόνα του νησιού.
 
Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή εκατό νέων ιδιωτικών συνδέσεων επί υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης οδού σε σημεία θα υποδειχθούν.
 
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ