Πα03292024

Last update01:48:19 PM

English
anastasia apartments
anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας ΚΟΒ Σκοπέλου ΚΚΕ / ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΚΟΒ Σκοπέλου ΚΚΕ / ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΠΑ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Πετσοκομμένο θα δοθεί φέτος και αυτό το ελάχιστο επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους  του νησιού που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά  κριτήρια, τα οποία και αποκλείουν δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά. Ενώ πέρυσι ο Νομός Μαγνησίας υπαγόταν  στη Ζώνη Β και οι δικαιούχοι έπαιρναν 180€, φέτος το ύψος του επιδόματος  για αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης καθορίζεται στο ποσό των διακοσίων είκοσι (220) ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Με τη «θερμομέτρηση» της ΕΜΥ οι οικισμοί της Σκοπέλου κατατάχθηκαν με τους εξής συντελεστές:

 

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

0,47

ΠΑΝΟΡΜΟΣ

0,49

ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ

0,47

ΣΚΟΠΕΛΟΣ

0,49

ΣΤΑΦΥΛΟΣ

0,47

ΜΥΛΟΙ

0,56

ΑΓΝΩΝΤΑΣ

0,48

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ

0,58

ΚΛΗΜΑ

0,49

 

 

 

Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά στον οικισμό της Σκοπέλου  δικαιούται 220 Χ 0,49 = 107,8€ + 43,12 (προσαύξηση 40%)= 151€, δηλαδή οι απώλειες κυμαίνονται από 40% για οικογένεια χωρίς εξαρτώμενα μέλη  έως 20% για πολύτεκνη οικογένεια .

Είναι φανερό ότι  η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει σε στενό κορσέ και αυτά τα επιδόματα την ώρα που η ανεργία στο νησί τσακίζει κόκαλα (710 εγγεγραμμένοι άνεργοι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία), που εργαζόμενοι δούλεψαν έναν μήνα το καλοκαίρι λόγω πανδημίας, που 100 οικογένειες (περίπου  400 άτομα) λαμβάνουν επισιτιστική βοήθεια, που βιοπαλαιστές βρίσκονται σε λόκνταουν διαρκείας, που ασθενείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρουν τη γιατρειά τους εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής στον τομέα της Υγείας και των περικομμένων δρομολογίων, που ΔΕΔΔΗΕ και πάροχοι απειλούν με ξήλωμα των ρολογιών και κατασχέσεις  όσους αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια. Αυξημένες επίσης είναι  οι ανάγκες για θέρμανση, λόγω και των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στο Κέντρο Υγείας, τα σχολεία, τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, ενώ πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη από τον Δήμο Σκοπέλου σε  περίπτωση εκτεταμένης και μακρόχρονης διακοπής ρεύματος.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί δικαιότερης κατανομής του επιδόματος και δικαιοσύνης για τις περιοχές εκείνες που έχουν βαρύτερο και μακρύτερο χειμώνα αποδεικνύουν ότι καλεί το λαό να μοιραστεί τη φτώχεια του, να βάλει μαγκαλάκι, να μπει στο «ψυγείο», για να επιδοτεί απλόχερα και να μπουκώνει με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις εισφορών τους εφοπλιστές, τους επενδυτές σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά, τους κλινικάρχες,  τους καναλάρχες, τους μεγαλοξενοδόχους , συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι,  οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων  να δυναμώσουν την πάλη τους και να διεκδικήσουν:

  • -Φθηνή θέρμανση για όλους με την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας.
  • -Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κέντρου Υγείας, των  σχολείων, του παιδικού σταθμού, των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών.
  • -Καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα μέσα για την αντιμετώπιση του  χειμώνα!

 

                                                

Σκόπελος, 27 Ιανουαρίου 2021