Πε04222021

Last update12:34:23 PM

Greek English German Italian Russian
Hellenic Seaways

anastasia apartments
Back Βρίσκεστε εδώ: Home Τα νεα Τα νέα μας H Σκόπελος αποχαιρετά τον Καπετάνιο του Θρυλικού “Θήρα”

H Σκόπελος αποχαιρετά τον Καπετάνιο του Θρυλικού “Θήρα”

Έφυγε σε ηλικία 92 ετών ο καπετάν Μανώλης Σοφικίτης 
 
Με θλίψη αποχαιρετά η Σκόπελος τον θρύλο του νησιού, σπουδαίο θαλασσόλυκο, τον καπετάν Μανώλη Σοφικίτη, που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.
 
Ο Μανώλης Σοφικίτης, που είχε οκτώ αδέλφια, υπήρξε καπετάνιος του πλοίου «Θήρα» της Nomicos Lines, από το 1970 και για περισσότερο από 20 χρόνια, όσο διάστημα έμεινε το συγκεκριμένο καράβι στην γραμμή, εξυπηρετώντας τα νησιά με μπουνάτσες και μποφόρ.
 
Γόνος γνωστής ναυτικής οικογένειας του νησιού, που ανέδειξε πολλούς καπεταναίους, γαλουχήθηκε με την θάλασσα και υπήρξε πάρα πολύ αγαπητός στο νησί, γράφοντας την δική του ιστορία στα κύματα, σε ωκεανούς και ανοιχτές θάλασσες.
 
Εγινε καπετάνιος το 1961, μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο και την ολοκλήρωση της θητείας του στο ναυτικό. Διετέλεσε υποπλοίαρχος σε ωκεανοφόρα για πολλά χρόνια, και στην συνέχεια ανέλαβε το τιμόνι του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Θήρα», ως πρώτος καπετάνιος, με τον μεγαλύτερο αδελφό του Λευτέρη, στην θέση του δεύτερου καπετάνιου. Ο μικρότερος αδελφός τους, Κωστής, ήταν καπετάνιος σε ωκεανοφόρα πλοία.
 
Γνωστή στους Σκοπελίτες η αρχοντικά και η αξιοσύνη της οικογένειας, η γνώση της θάλασσας και η μεγάλη προσφορά στην ακτοπλοΐα, για την εξυπηρέτηση της γραμμής Βόλος – Βόρειες Σποράδες και Αγιος Κωνσταντίνος – Βόρειες Σποράδες.
 
Αριστος οικογενειάρχης, απέκτησε τέσσερα παιδιά, επτά εγγόνια και ένα δισέγγονο, που γεννήθηκε προχθές. Οσοι τον γνώρισαν, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον θρυλικό καπετάνιο και την οικογένειά του.
 
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στον Αγιο Νικόλαο Σκοπέλου.
 
Το Skiathoslife.gr απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
 
Ευχαριστούμε την κα Μαρία Σοφικίτου για την παραχώρηση της φωτογραφίας 
 
skiathoslife